Persbericht

Procedure ‘handling’-operatoren op Brussels Airport afgerond

Brussels Airport Company heeft de opdracht voor de toekenning van de grondafhandelingslicenties op Brussels Airport gefinaliseerd. Om de zeven jaar worden nieuwe handlers aangewezen aan de hand van een selectieprocedure. De zogenaamde 'handling'-diensten verwijzen naar alle afhandelingsactiviteiten aan de grond in verband met het vliegverkeer die op de luchthavens worden uitgevoerd ten behoeve van luchtvaartmaatschappijen, en die een sleutelrol vervullen in de luchtvaartketen.

De periode van stand-still voor beroepsprocedures is verstreken en de licenties zullen ingaan op 28 oktober 2018. De pretstatieverleners zijn aangewezen voor een periode van zeven jaar. De licenties voor de bagageafhandeling en de platformafhandeling van de vliegtuigen voor passagiersvervoer worden aan Aviapartner Belgium en aan Swissport Belgium toegekend. De licenties voor de platformafhandeling van volvrachtvliegtuigen en voor de vracht- en postafhandeling worden aan Aviapartner Cargo, aan dnata en aan Swissport Cargo Services Belgium toegekend. Dnata is een nieuwkomer op de luchthaven. Voor cateringtransport wordt door Brussels Airport Company een licentie toegekend aan LSG Skychefs en aan Newrest Servair.

Minister Bellot, federaal Minister van Mobiliteit, juicht het goede verloop en de goede afloop toe van de procedure die Brussels Airport Company heeft geleid. Vermits er geen enkel beroep werd ingesteld, kan elke actor zich van nu af aan focussen op de dienstverlening aan de klanten.